Concert Broederschap (Kon. Mannenkoor De Kerels)

UITGESTELD TOT EEN NOG TE BEPALEN DATUM

Deze lezing wordt afgelast in het kader van de bestrijding om de verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

In samenwerking met Kon. Mannenkoor De Kerels, onder leiding van dirigent Wim Berteloot,  nodigen we alle geïnteresseerden uit voor een uitzonderlijk evenement in het Auditorium H. Roelstraete van de Academie Art’Iz (Kruisstraat) op 17 april om 20 uur.

Teun Michiels is tenor-solist, geroemd om zijn vloeiende heldere (ook Duitse) uitspraak en zorgt daarmee voor een goed begrip en expressie van tekst en poëzie. Hij werkte samen met verschillende orkesten en ensembles (o.a. Euterpe, Schola Cantorum Cantate Domino…), Michiels is ook vocaal pedagoog en stadsbeiaardier van Diest.

De pianobegeleiding wordt verzorgd door Brecht Degryse. Hij genoot een opleiding tot klassiek pianist, maar is ook een veelgevraagd accordeonist. Naast zijn klassieke basis zet Brecht graag een stapje naar het lichtere genre. Zijn talent voor improvisatie maakt van hem een veelzijdig muzikant. Hij is ook koorcoach instrumentale begeleiding en geeft les aan Stap Roeselare.

Er is een inleiding door musicoloog Yves Knockaert. Als musicoloog en onderzoeker is hij verbonden aan het Lemmensinstituut. Hij werkte bij Radio 3 (de voorloper van Klara), schreef concertinleidingen en brochures, geeft lezingen over klassieke en nieuwe muziek, en publiceerde in tal van tijdschriften en boeken (de biografieën van Mozart en Schubert).