Katelijne Dessein (27/04/23)

Astor Piazzolla

Eén van de manieren om dieper door te dringen tot de klassieke muziek is via de luister-lezingen van musicologe Katelijne Dessein.

Op donderdag 27 april en donderdag 4 mei leidt ze ons binnen in de intieme wereld van de kamermuziek. Het concert op vrijdag 5 mei van topensemble Dendievel Quintett (Concertstudio Kortrijk) vormt de leidraad doorheen deze twee avonden. De lezingen kunnen echter ook los van het concert bijgewoond worden.

De eerste avond, op donderdag 27 april staat helemaal in het teken van leven en werk van Astor Piazzolla. Hij werd ruim een eeuw geleden in Argentinië geboren, en groeide uit tot de grootmeester én vernieuwer van de tango. Door de traditionele tango te verrijken met elementen uit de klassieke muziek, de Argentijnse volksmuziek, de jazz-, de pop- en de rockwereld veroorzaakte hij in de jaren ’50 een ware muzikalerevolutie. Zijn passievolle, erotisch-dramatische muziek getuigt daarenboven van een ongezien compositorisch talent.

Wie wil, kan op vrijdag 5 mei op 20.00 u het kamerconcert bijwonen in de concert studio te Kortrijk. Na het concert kan je kennismaken met de muzikanten tijdens een receptie.

Prijs: €8 voor 1 les, €12 voor 2 lessen. Concert wordt apart betaald.