Maarten Boudry

Maarten Boudry

In samenwerking met het Boekenfeest nodigt VSVK op donderdag 24 oktober filosoof Maarten Boudry uit om te komen spreken over “Illusies voor gevorderden”. Boudry was tot begin 2018 verbonden aan de Universiteit Gent en werkte ook in New York en in Wenen. Hij is ook erkend als scepticus: een kritische houding tegen de pseudowetenschap, de religie, de theologie en intelligent design.

Hij neemt ons tijdens de gespreksavond op meeslepende wijze mee hoe wetenschap veel van onze illusies over onszelf en de wereld heeft  ontnomen. Kunnen we al die kennis wel aan? Mogen we onszelf en elkaar heilzame leugens aanpraten? Of zijn ook gevorderde illusies gevaarlijk? De waarheid vindt in Maarten Boudry een vurig en eloquent pleitbezorger. In een wereld van religieus fundamentalisme en financiële luchtbellen verwoordt hij de vragen die we ons vandaag moeten stellen.

Let op: deze gespreksavond vindt plaats in de Plantijnzaal van de Izegemse bibliotheek (ingang via de Wolvenstraat, schuin tegenover het station).